Ob zaključku uspešnega  leta v dejavnosti naše KARITAS in ob letošnjem praznovanju desete obletnice ustanovitve smo za vse sedanje in bivše sodelavce pripravili zaključno romanje v Prekmurje.

23. maj 2012 je bil izbran in primeren datum. Kljub nestabilnemu aprilskemu vremenu smo izbrali pravi dan, tako da dežniki niso bili potrebni.

Prva postaja je bila Murska Sobota. V središču mesta je osrednja točka stolnica, kjer je tudi sedež škofije. 100 – letna stavba odlično služi današnjemu namenu, kot da bi že pred stoletjem arhitekt poznal njeno bodočo funkcijo.

Kot naslednje smo se ustavili v Marijinem  romarskem svetišču Turnišče, kjer nas je prijazen duhovnik lepo sprejel in po maši  vse pokrižal, kot je to običaj ob vsakem romanju v njihovo svetišče. No, česa takega še nismo doživeli! Tukaj je doma mir in posebna Marijina navzočnost, zdrsana tla pa pričajo o tisočih, ki so v tem svetišču že molili, se zahvaljevali, prosili…

Po prijetnem druženju ob kosilu smo se odpravili proti "beli golobici"-cerkvi v Bogojini, kjer lahko ob vsakem obisku  vedno odkriješ kaj lepega, novega. Arhitekt Jože Plečnik je cerkev zasnoval na manjšem hribčku, ki so v Prekmurju zelo redki, od tod tudi ime »bela golobica« saj je cerkev vidna daleč naokrog.

Nato smo v cerkvi v Radencih spoznali gradnjo v zadnjih letih prejšnjega sistema ter vse njene pomanjkljivosti,  v mislih pa smo  prosili za našo novo cerkev in dan zaključili z milo pesmijo Tih je večer legel na vas… v cerkvi na Kapeli. Ob prijetnih pogovorih smo se pozno vsi veseli in malo utrujeni vrnili domov.

 Gabrijela Jelenko