Prostovoljke Župnijske Karitas Velenje smo z veliko radostjo v srcu ugotavljale, da se je ves trud v mesecu novembru povrnil. Decembrske praznične pakete pomoči smo namreč lahko dodatno povečale s pomočjo naše dobrodelne akcije ''S KARITAS V ADVENT'', ki smo jo letos prvič organizirale. V njej smo v zameno za prostovoljne prispevke ponujali adventne vence, ki smo jih prostovoljke pri Župnijski Karitas Velenje izdelovale same. Naročilnice za vence smo zbirali po cerkvah, vence pa ponujali tudi cel teden na stojnici Karitas v središču mesta, ravno v tednu Karitas,  od 23. do 28. novembra. Mimoidoči so se lahko okrepčali z domačim čajem in spečenimi dobrotami, vsak je lahko povlekel tudi svetlo misel, ki je marsikomu polepšala dan. Prostovoljke smo z veseljem pokramljale z vsakim, ki je obiskal našo stojnico, prav tako smo  se veselile vsakega prostovoljnega prispevka. Svojega lastnika je našlo preko 170 klasičnih in vratnih adventnih venčkov in preko 100 prazničnih voščilnic.
Odziv občanov je bil zelo dober, saj smo z zbranimi sredstvi omogočili nakup prazničnih artiklov za 200 prejemnikov pomoči. Prve praznične pakete smo razdelili že prvo sredo v mesecu decembru, drugi del bo razdeljen teden kasneje, tako da smo jih poimenovali kar Miklavževi paketi. V njih so bili poleg suhih sliv, suhih fig, jabolčnih krhljev, klementin, še čokolada, keksi, kava in čokoladni Miklavž.
 
Gospa Darja je ob prejemu prazničnega paketa povedala: ''Nisem pričakovala takšnega paketa. Res ste mi polepšali december. Zelo sem vesela, da pomagate ljudem v stiski.'' Tudi gospa Rezika ni skrivala zadovoljstva, največ je govoril njen nasmeh in iskrive oči:'' Zlati ste, da ste se potrudili z dobrodelno akcijo in vesela sem, da obstaja Karitas. Ne bi mogla preživet brez vas. Hvala, ker pomagate.''
Tri prejemnice pomoči, Ismeta, Mahira in Vesna so se tudi javile, da bodo drugo leto pomagale pri akciji z nabiranjem materiala in izdelovanjem vencev. Akcijo so pohvalile.
Župnijska Karitas Velenje se tako zahvaljuje vsem, ki ste s prostovoljnim prispevkom za venček in v molitvi podprli in omogočili našo dobrodelno akcijo, še posebej gospodu župniku, ki nam je oblikoval naročilnice in odstopil prostore župnišča, gospodu Mirkotu in gospe Germani za napotke pri izdelavi venčkov, skavtom za prostore za skladiščenje nabranega materiala in za pomoč pri izdelavi, vsem prostovoljkam za trud, vztrajnost, srčnost, dobro voljo in spretne prste, Mestni občini Velenje za stojnico, Radiu Velenje za oglaševanje o naši akciji, Našemu Času za objave, in seveda gospe Milici za topel čaj, gospe Marti in Roziki za čudovito pecivo, gospe Gabrijeli za zbrane svetle misli, pa seveda vsem ostalim obiskovalcem stojnice za njihov dar in prijazne besede.
 
Vsem dobrotnikom in prejemnikom pomoči želimo čim lepši december,
v novem letu pa vse dobro, veliko zdravja, medsebojnega razumevanja, radosti in uresničitev vseh drobnih, iskrenih želja!

 FOTOGALERIJA

 
Janja Vivoda, vodja dobrodelne akcije