S skupnim močmi zbrali več kot 1400 zvezkov!

naslovna
S skupnim močmi zbrali več kot 1400 zvezkov!

Na Karitas so se v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. V lanskem letu je po vsej Sloveniji tako prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.993 osnovnošolcev, kar je za dobrih 430 razredov. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin.

Zato je tudi letos naša župnijska Karitas sodelovala v dobrodelni akciji Pokloni zvezek, s katero smo želeli zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in preko sodelovanja z velenjskimi šolami nagovorili osnovnošolce ter jih spodbudili k solidarnosti s sovrstniki. Prosili smo jih, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki v Sloveniji potrebujejo pomoč.

Letos se je odzvalo 267 osnovnih šol in 102 vrtcev, zavodov ali posameznih enot po vsej Sloveniji. Zelo smo veseli, da so letos v akciji sodelovale prav vse velenjske osnovne šole, ki so skupaj zbrale 902 zvezka. V imenu družin, ki bodo prejele pakete s šolskimi potrebščinami, se iskreno zahvaljujemo vsem ravnateljem, mentorjem in učencem OŠ Antona Aškerca, OŠ Gorica, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Livada, OŠ Mihe Pintarja Toleda in OŠ Šalek  za njihovo solidarnost in sodelovanje v akciji.
Zelo veseli smo bili vnovičnega odziva podjetja Esotech, ki se je že drugič pridružilo naši akciji in letos darovalo kar 500 zvezkov! Iskrena hvala vodstvu za izkazano sočutje in pripravljenost za nov korak k povezovanju v dobrodelnosti.

Tako smo skupaj zbrali 1402 zvezka in jih oddali na škofijsko Karitas Celje,  v drugi polovici avgusta pa jih bomo na naši župnijski Karitas Velenje razdelili po paketih posameznih triad s šolskimi potrebščinami vsem družinam, ki so se v Velenju prijavile za tovrstno pomoč.

V fotogaleriji pa si lahko ogledate, kako izgleda 5 velikih škatel darovanih zvezkov, kako je potekala predaja zvezkov po nekaterih šolah in kako srčna sporočila so nekateri izmed osnovnošolcev namenili neznanim sovrstnikom, ki bodo zvezke prejeli.

                

                Zapisala: Janja Vivoda

FOTOGALERIJA

 

 
 
 

About the author

More posts by