29.1.2017 – Peti Dobrodelni koncert KARITAS Velenje

Karitas-logo

Združeni zmoremo več ali skoraj vse, kar si zamislimo.

KARITAS Velenje že od leta 2008 (vmes za manjšim odmorom) pripravlja enkrat letno Dobrodelni koncert. Zadnji odmor je bil nekoliko daljši, kar 5 let smo potrebovali za nov poskus. In uspeli! Čudovito nedeljsko popoldne, ko so Kulturni dom Velenje napolnile Avsenikove slovenske melodije in lepa slovenska beseda.

Ob sodelovanju članov iz Župnije Velenje – sv. Martin in naše KARITAS smo napolnili dvorano Kulturnega doma, seveda pa se je vzdušje dvignilo že po prvih taktih Golice. Dvorana je vzvalovila in z glasnim aplavzom pozdravila ambasadorje slovenske pesmi – Ansambel SAŠA AVSENIKA.

Šaleški študentski oktet je poskrbel za razpoloženje s krajšo predstavitvijo znanih ljudskih pesmi na humoren način o tradicionalnem slovenskem »jamranju«. Nasmejali so nas,  vedno duhoviti študentje.

V resne instrumentalne in vokalne vode so nas popeljale učenke Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje Viktorija Razdevšek in Karin Plazl s korepetitorjem na klavirju prof. Žličarjem.

Prijazna in simpatična Korošica Eva Boto je s svojim žametnim glasom in s čustvi, ki jih premore mlado dekle, prebudila spomine tudi pri starejših obiskovalcih.

Našemu vabilu so se prijazno odzvali pevski zbori iz Župnije Velenje –  sv. Martin in sicer cerkveni otroško-mladinski zbor in cerkveni mešani pevski zbor. O čem so prepevali, razumljivo o ljubezni, o lepšem in boljšem svetu, o zvezdah na nebu, ki nas vedno vabijo in pripeljejo tja,  kjer smo srečni, kjer smo doma.

Škofijska KARITAS Celje je pripravila presenečenje s posebnimi priznanji za zvesto in požrtvovalno delo v 15-letih. Priznanje je bilo podeljeni g. Metodi KIRN, Biserki FILIPAN Kraljič in vodji Milici Kovač.
Priznanje je prejela tudi naša KARITAS, le tega je prevzel gospod Matej Dečman.

Koncert je z besedo povezoval g. Marko Govek in vedno sveže in prelepe Avsenikove melodije.

Hvala vsem za sodelovanje in pomoč pri izvedbi koncerta, ki še odmeva.

   Milica Kovač

                                                                                                  

FOTOGRAFIJE S KONCERTA NAJDETE NA TEM NASLOVU.

 
 
 

About the author

More posts by