V naši župniji deluje otroški pevski zbor, v katerem sodelujejo pevci stari do 12 let. Otroci z aktivnim sodelovanjem pri nedeljskih mašah začutijo, da so pomembni pri sooblikovanju bogoslužja, saj ima petje otrok poseben čar, ki seže globoko v srce in pomirja dušo. S tem se navadijo tudi redno obiskovati nedeljske praznične maše in postanejo aktivni člani župnijskega življenja.

 

Poleg sodelovanja pri mašah otroški zborček redno sodeluje na reviji cerkvenih pevskih zborov naše dekanije, na tradicionalnem božičnem koncertu, pri obisku Miklavža, pri prvem sv. obhajilu in pri vseh pomembnih dogodkih v župniji.

Vaje zbora so vsako nedeljo zjutraj pred mašo. Pred pomembnimi nastopi pa nas zborovodkinja  Neva Beriša povabi kar na svoj dom v Zgornji Šalek, kjer intenzivnim pevskim vajam ponavadi sledi prijetno druženje. V takih trenutkih se med pevci stkejo prijateljske vezi, ki so zelo pomembne za takšno skupino.

Nekateri pevci so člani zbora že sedmo leto. Z zborom so preživeli zimovanje v Šmihelu, nastope v Domu za varstvo odraslih v Velenju in veliko skupnih zanimivih dogodkov.
Trenutno nas je rednih pevcev 20 in želimo si, da bi se nam pridružil še kdo.